Posted by : ursula dimarts, 11 de juny del 2013

El Delta de l'Ebre es la zona mes humida de Catalunya, amb una superfície de 320 km2. Constitueix un dels habitàs aquàtics mes importants del Mediterrani Occidental.

L'equilibri entre la seva riquesa natural i l'explotació del home que consitueix un gran pes agrícola,  no ha estat mai fàcil, per això, l'ant 1983 la Generalitat de Catalunya va crear el Parc natural del delta de l'Ebre, que ocupa les comarques del Montsià i del Baix Ebre.

El delta de l'ebre
El Parc Natural del Delta de l'Ebre té una superfície total de 7.736 ha de les quals 3.979 corresponen a la comarca del Montsià (hemidelta dret) i 3.757 a la del Baix Ebre (hemidelta esquerre), Compren les llacunes de les 011es, el Canal Vell, el Garxal, l'Alfacada, la Platjola, la Tancada i l'Encanyissada, les illes de Buda, Sant Antoni i Sapinya, les penínsules de la Punta de la Banya (els Alfacs) i del Fangar, els ullals de Baltasar i els erms de Casablanca.

El paisatge del delta té una forta personalitat que el fa únic a Catalunya, les terres totalment planes li donen ja un aspecte peculiar.
A la banda litoral es presenta un dels paisatges lacustres més atractius de la Mediterrània, grans estanys vorejats per canyissars i jonqueres.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Rius i Deltes - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -